Un ghid pentru terminologia de bază a calculatorului


Berbec? Mouse? Unul este un animal și unul este un drept al rozătoarelor? Ram ... acesta este semnul zodiacal pentru Berbec ... Dacă asta înseamnă pentru tine aceste cuvinte, poți folosi cu siguranță acest glosar rapid al terminologiei computerizate. Ar fi o idee bună să le citiți înainte de a cumpăra un computer, deoarece acestea sunt lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți mai întâi. Dacă aveți deja un computer, acești termeni de computere vă pot ajuta să știți ce să faceți în cazul în care noul dvs. echipament informatic nu este familiar. De asemenea, această terminologie a calculatorului vă poate ajuta dacă trebuie să contactați asistența tehnică.
OK, să mergem!
Cache: Cache-ul este un alt tip de memorie asociată RAM-ului. Computerul utilizează memoria cache pentru a muta rapid datele între memoria RAM și CPU.
Unitate CD-ROM: Majoritatea computerelor noi vin acum cu o unitate CD-ROM ca echipament standard. O unitate CD-ROM citește date de pe un disc. Aceste CD-uri arată ca un CD de muzică, dar dețin date în loc de muzică. CD-urile conțin, de asemenea, jocuri, dicționare, fișiere de rețetă și multe alte lucruri pe care le puteți încărca pe computer.
CPU: CPU-ul sau unitatea centrală de procesare este creierul calculatorului. Cele mai multe programe noi bazate pe Windows utilizează un procesor Pentium sau un procesor AMD Athlon XP. Mac-urile noi utilizează un alt tip de procesor denumit Power PC.
Unitate de disc: Practic toate computerele sunt livrate cu o unitate de disc care poate citi și salva informații pe dischete portabile, numite și dischete. Puteți utiliza dischete pentru a salva informații sau pentru a încărca software nou pe calculatorul dvs.
Unitate hard disk: Unitatea hard disk se numește și hard disk. Probabil că nu veți vedea niciodată deoarece este amplasat în interiorul computerului. Este cabinetul electronic de umplere al computerului și stochează sistemul de operare, fișierele, programele și documentele computerului.
Tastatură: La fel ca o tastatură de tip mașină de scris, acest dispozitiv este calea principală de introducere a datelor în programele computerului.
Megahertz (MHz): Aceasta este viteza de ceas a microprocesorului. Cu cât este mai mare numărul, cu atât informația este procesată mai rapid. MHz se referă la câte milioane de instrucțiuni pot fi procesate pe secundă.
Memorie: Aceasta este circuitul sau dispozitivul care deține informații într-o formă electrică sau magnetică. Există memorie numai pentru citire (ROM), care este informația stocată în principal pe un disc, și memorie cu acces aleatoriu (RAM), care este stocarea pe cip în interiorul computerului. Memoria este de obicei măsurată în megaocteți (MB).
Modemul: acest mecanism conectează un computer la o linie telefonică, astfel încât informațiile pot fi trimise de la un computer la altul sau utilizatorul poate accesa un serviciu on-line sau Internet. Având în vedere popularitatea Internetului, un modem este acum considerat echipament de bază și vine pe calculatoare practic noi. Cele mai multe modem-uri vin cu capabilități de fax.
Monitor: un dispozitiv de ieșire care vă permite să vedeți ce faceți (este ceea ce căutați acum pentru a vedea acest lucru). Majoritatea calculatoarelor au monitoare de 14 sau 15 inci. Această dimensiune este bună pentru nevoile celor mai multe persoane. Sunt disponibile și monitoare de 17 sau 21 de inci, dar pot costa mai mult. Eu însumi prefer preferința de 17 inci.
Plăci de bază: Placa de bază este circuitul pe care totul din computer se conectează. CPU-ul, memoria RAM și cache-ul se conectează la placa de bază.
Mouse: mouse-ul este un alt dispozitiv de intrare care facilitează accesul la computer. Este un obiect portabil care este bun pentru a face sarcini cum ar fi deplasarea și îndreptarea către obiecte de pe ecran și poate înlocui tastele funcționale și de control ale tastaturii. (Dacă aveți nevoie de o lecție despre cum funcționează mouse-ul și cum să îl utilizați, faceți clic aici pentru un tutorial.)
Imprimantă: o imprimantă este o parte esențială a computerului dacă doriți o copie de hârtie a lucrării. Există patru tipuri de imprimante pe piață: dot matrix, jet de cerneală, jet de bule și laser. Matricea punct este cea mai de bază. Cele mai multe jeturi de cerneală și jeturi cu bule pot imprima culori și grafică, iar o imprimantă laser oferă cea mai bună rezoluție la cea mai mare viteză.
RAM: Computerele salvează datele în două moduri: pe hard disk și în memorie de acces aleatoriu sau în memoria internă. Noii cumpărători de calculatoare ar trebui să caute modele cu cel puțin 16 MB de RAM (sau mai mult, în funcție de tipurile de programe pe care le veți executa). Asigurați-vă că computerul poate fi upgradat.
Scanner: Un scanner este un accesoriu util pentru a avea dacă lucrați cu o mulțime de lucrări de artă sau fotografii. Acest dispozitiv poate copia documente, imagini sau fotografii scrise direct în computer. Există trei tipuri de scanere: handheld, feed hopper și flatbed.
Placă de sunet: acest dispozitiv permite computerului să reproducă muzică, sunete și voci. Asigurați-vă că aveți o placă de sunet dacă intenționați să jucați jocuri multimedia.
Placa video: Placa video este partea computerului care trimite imaginile pe monitor.
Ei bine, acolo aveți, un curs rapid pe termenii calculatorului. Sper că a ajutat să vă călăuzească în achiziționarea unui nou computer; Sau pentru a vă ajuta cu cel pe care îl aveți.

Postări populare