Totul despre viruși


Computerul dvs. este la fel de lent ca melasa. Mouse-ul se blochează la fiecare 15 minute, iar programul Microsoft Word nu se va deschide.
S-ar putea să aveți un virus.
Doar exact ce este un virus? Ce fel este în computerul dvs.? Cum a ajuns acolo? Cum se răspândește și face rău? Și de ce se deranjează cu calculatorul dvs. oricum?
Virușii sunt bucăți de cod de programare care fac copii de la sine sau replicate în interiorul calculatorului dvs., fără a vă cere permisiunea scrisă explicită în acest sens. Uita de permisiunea ta în jos pe hârtie. Virușii nu vă deranjează deloc să vă căutați permisiunea! Foarte invazivă.
În comparație, există bucăți de cod care s-ar putea replica în interiorul calculatorului dvs., spuneți ceva ce tipul dvs. de IT crede că aveți nevoie. Dar codul se răspândește, poate în întreaga rețea de birouri, cu consimțământul dvs. (sau cel puțin de acordul IT-ului dvs.). Aceste tipuri de cod de replicare sunt numite agenți, a declarat Jimmy Kuo, cercetător la McAfee AVERT, un grup de cercetare al producătorului de software antivirus McAfee Inc.
În acest articol, totuși, nu vorbim de băieții buni sau de agenții. Vom vorbi despre băieții răi, despre viruși.
De mult, cu mult timp în urmă, în anii de calculator, la fel ca cinci, majoritatea virușilor erau compuse dintr-o rasă asemănătoare. Au intrat pe computer probabil printr-un atașament de e-mail sau pe o dischetă (amintiți-i pe aceștia?). Apoi s-au atașat la unul dintre fișierele dvs., spun programul dvs. Microsoft Word.
Când ați deschis programul Microsoft Word, virusul a replicat și sa atașat altor fișiere. Acestea ar putea fi alte fișiere aleatorii de pe hard disk, fișierele cele mai îndepărtate de programul Microsoft Word sau alte fișiere, în funcție de modul în care scriitorul de viruși dorea să se comporte virusul.
Acest cod de virus ar putea conține sute sau mii de instrucțiuni. Când replică, inserează aceste instrucțiuni în fișierele pe care le infectează, a declarat Carey Nachenberg, Arhitect șef la Symantec Research Labs, un braț al producătorului de software antivirus Symantec. Corp.
Deoarece există multe alte tipuri de viruși, tipul descris aici se numește un virus clasic. Virusii clasici mai există, dar nu sunt la fel de răspândiți ca și când erau. (Poate că am putea pune viruși clasici pe raft cu Hemingway și Dickens.)
Aceste zile, în epoca modernă, se știe că virușii se răspândesc prin vulnerabilități în browserele web, fișierele distribuite prin internet, prin e-mailuri și rețele de calculatoare.
În ceea ce privește browserele web, Microsoft Internet Explorer folosește cea mai mare parte a căldurii pentru răspândirea virușilor, deoarece este folosit de mai mulți oameni pentru navigarea pe Web decât orice alt browser.
Cu toate acestea, "orice browser web are potențial vulnerabilități", a spus Nachenberg.
De exemplu, să spunem că mergi la un site web din IE ai toate motivele să crezi că este sigur, a spus Nachenberg.
Dar, din păcate, nu este. Are codul de virus ascuns în fundalul pe care IE nu te protejează de. În timp ce vă uitați la site, virusul este descărcat pe computer, a spus el. Aceasta este o modalitate de a prinde un virus urât.
În ultimii doi ani, un alt mod predominant de a prinde un virus a fost prin descărcările de utilizatori de computer care se împart cu unul pe altul, în special pe site-urile de partajare a muzicii, a spus Kuo. Pe Limewire sau Kazaa, de exemplu, adolescenții sau alți entuziaști de muzică ar putea crede că descarcă ultimul cântec de la Justin Timberlake, când, în realitate, descarcă un virus direct în computerul lor. Este ușor pentru un scriitor de virusi să pună o descărcare cu un virus pe unul dintre aceste site-uri, deoarece toată lumea împărtășește cu oricine altcineva oricum.
Iată una de care nu v-ați gândit. Dacă utilizați Outlook sau Outlook Express pentru a trimite și primi e-mailuri, aveți un panou de previzualizare sub lista de e-mailuri care afișează conținutul e-mailului pe care l-ați evidențiat? Dacă da, este posibil să vă puneți în pericol.
Anumiți viruși, deși un procent mic, conform lui Nachenberg, se introduc direct în e-mailuri.
Nu uitați să deschideți atașamentul. Tot ce trebuie să faceți este să vizualizați e-mailul pentru a obține un virus, a adăugat Kuo. De exemplu, ați deschis vreodată sau ați văzut un e-mail care afirmă că este "încărcat"? După ce totul este "încărcat", un virus din e-mail ar putea să se încarce pe computerul dvs.
Deci, dacă aș fi fost eu, aș face clic pe Vizualizați pe bara de instrumente din Outlook sau Outlook Express și închideți panoul de previzualizare. (Trebuie să faceți clic pe Vizualizare și apoi Layout în Outlook Express.)
Pe o rețea la locul de muncă? Ai putea obține un virus în felul ăsta. Viermii sunt viruși care intră în dvs.

Postări populare